heroimage
Uppgifter om din bostad
kvm

Ansvar, kvalitet och hållbarhet

Viktigt på riktigt – vår syn på hållbarhet

HomeMaid är ett företag som tar hållbarhetsfrågorna på allvar. Det handlar inte bara om att välja miljövänliga produkter eller att följa gällande miljölagstiftning. Vi går gärna ett steg längre än vad miljölagstiftningen kräver. Vi har t.ex ersatt icke-nedbrytbara plastpåsar i vår drift med helt komposterbara sådana, gjorda av stärkelse. 

Som en av de större aktörerna i vår bransch kan vi verkligen göra skillnad. Vi väljer material och metoder som ger minsta möjliga miljöpåverkan, många gånger mer skonsamma för miljön än de du köper i dagligvaruhandeln. Vi städar smart och slösar inte på resurser i onödan.

Hållbarhet ett helhetsansvar

Hållbarhet innebär också att vi som företag, arbetsgivare och leverantör tar ett helhetsansvar, där vi väger in såväl miljörelaterade som sociala och ekonomiska aspekter. HomeMaid har kunnat växa genom att hålla hårt på – vår kvalitet. Allt vi gör hänger ihop och kvalitetsbegreppet är genomgående i vårt dagliga arbete, i våra relationer med medarbetarna, i vårt miljöarbete och i vårt ansvar gentemot dig som kund. Vår ansvarspolicy finns dokumenterad i instruktioner och förhållningssätt.
Två homemaidanställda städar ett kök och skrattar

Vårt ansvar som arbetsgivare

Långsiktig hållbarhet och kvalitet handlar inte minst om våra medarbetare! De är vår viktigaste tillgång. Att de mår bra och trivs är en förutsättning för att vi ska kunna leverera det vi lovat dig. Därför är det en självklarhet för oss att ha goda arbetsvillkor och rättvisa löner. Lika självklart är det att vi inte bara följer kollektivavtalen. Som medlem i arbetsgivareorganisationen Almega, har vi tecknade kollektivavtal med försäkringar, pensionsavtal och trygghet på arbetet. Det kan verka självklart men är tyvärr något som inte alla företag tar på lika stort allvar.

Vårt ansvar mot dig som kund

HomeMaid finns till för att vi behövs. Därför är det du som kund som är vår givna utgångspunkt. Du ska känna dig trygg med att släppa in oss i ditt hem och lita på att vi respekterar dina önskemål och din integritet. Vi skriver sekretessavtal med våra medarbetare och gör utdrag ur belastningsregister. Alla anställda utbildas, både praktiskt och teoretiskt. Dessutom finns våra områdesansvariga och teamledare tillgängliga och har kontinuerlig tillsyn. Skulle det trots allt hända något oförutsett, träder vår ansvarsförsäkring i kraft. Vi vill givetvis att du ska vara nöjd med våra tjänster. Därför finns också vår Nöjd kund-garanti. Om du upptäcker brister i vårt arbete, är det viktigt att du meddelar oss, så att vi kan åtgärda det med en gång.


Visst kan vi bli bättre!

Vi är stolta över det vi gör och över våra medarbetare, många av dem stannar hos oss länge. Och våra årliga kundmätningar visar att vi tänker rätt. Självklart kan och vill vi ändå bli bättre och utvecklingen går hela tiden framåt. Vi tar gärna emot dina synpunkter när det gäller kvalitet, säkerhet och hållbarhet. Hör av dig till oss!

Vi är med i kampen mot barncancer – det är vi stolta över!

Barn och cancer hör inte ihop. Gör som vi, stöd Barncancerfonden. Tillsammans håller vi cancer borta från barn!

Presentkort som gör skillnad
Varför inte ge bort lite mer tid i vardagen till någon som du bryr dig om? Att få hjälp med städning eller fönsterputs kan betyda oerhört mycket. 

Här beställer du presentkort

 

RUT – så funkar det
Från den 1 juli 2009 gäller direktavdrag för hushållsnära tjänster. Det betyder att du bara betalar 50 procent av arbetskostnaden vid köptillfället. Du behöver varken fylla i blanketter eller kontakta Skatteverket – det fixar vi.

Läs mer