Bokningsvillkor och RUT-avdrag

Det är enkelt att bli kund hos HomeMaid. Från den 1 juli 2009 gäller dessutom direktavdrag för hushållsnära tjänster. Det betyder att du bara betalar 50 procent av arbetskostnaden vid köptillfället. Du behöver varken fylla i blanketter eller kontakta Skatteverket – det fixar vi! För att underlätta i kommunikationen mellan oss finns det några saker att tänka på.

Att bli kund

Efter vår kontakt, via hembesök, telefonsamtal eller video där vi uppskattar tiden det tar att städa ditt hem mejlar vi dig en offert. För att ge ditt nya liv hemma en riktig kickstart rekommenderar vi en startstädning.

Fast månadskostnad med abonnemangsavtal 

Som kund hos oss tecknar du ett abonnemang där du har samma månadskostnad varje månad. Vi erbjuder faktura via Kivra, brev, E-faktura och Autogiro.

Timbank

Vid abonnemangsavtal med jämn fakturering och timbank, sker fakturering som vanligt. Timmarna sparas i timbank och bokas om till ett senare tillfälle tillsammans med kunden. Timmarna för de olika tjänsterna har olika värde, t.ex. en veckostädningstimme kan ej rakt av bytas mot en fönsterputstimme. Saldot i timbanken ska inte överstiga en månads hemservice.

Garanti och kvalitet

Vi vill självklart att du ska vara nöjd med våra tjänster. Skulle ni upptäcka att vi missat något vi kommit överens om, meddela detta snarast, senast inom 48 timmar så kommer vi och åtgärdar detta så snart vi kan. Vi jobbar aktivt med kvalitetskontroller och utbildning av vår personal.

  • Fakturering sker månadsvis i efterskott. Det gäller både abonnemangstjänster och enstaka uppdrag. Du som abonnerar på hemstädning kan även välja autogiro som betalningsmetod. 

  • HomeMaid AB förbehåller sig rätten att inhämta kreditupplysning innan avtal ingås, samt möjligheten att avböja att ingå avtal mot bakgrund av vad som framgår av kreditupplysningen.

Så funkar RUT-avdraget

Uppfyller du villkoren för RUT-avdrag betalar du bara 50% av arbetskostnaden. Det samlade maxbeloppet man kan köpa RUT- och ROT- tjänster för är 150 000 kr/person och den samlade avdragsmöjligheten är 75 000 kr/person och år.

Vi hanterar all administrering gällande RUT på fakturan samt till Skatteverket.

Läs mer om RUT- och ROT-avdraget på Skatteverkets hemsida

Allmänna avtalsvillkor

Klicka här för att läsa våra villkor för våra privata abonnemangskunder.

Köp tid för det som är viktigt