1. Struktur är vårstädarens bästa vän

Börja med att skapa en tydlig städplan och rensa ut saker som du inte längre behöver. Se till att ha rätt redskap och förvaringsmöjligheter för att snabbt fixa och förenkla på så vis alla steg i din vårstädning. Skriv gärna ner en lista också på det som behöver göras och bocka av steg för steg. En tydlig lista att checka av alla moment i gör jobbet lättare, roligare och hjälper dig att hålla motivationen uppe!

2. Rensa, rensa, rensa först

Samla inte på dig för många grejer utan utnyttja vårstädningen till att bli av med sånt som du inte använder, slutat tycka om och åk till tippen med det som inte längre fungerar. När dina ytor blir mindre belamrade blir de också lättare att städa.


3. Se till att du har rätt städredskap

Nu när din vårstädning äntligen är i gång gäller det att göra en enkel inventering, för när du väl har börjat vill du inte bli avbruten och springa till mataffären för att köpa nya dammsugarpåsar. Har du trasor för olika rum? Har du städmedel som fungerar för olika ytor? Fungerar dammsugaren och är skurborsten fräsch nog att skrubba golven rena? När du väl har checkat av att allt du behöver finns kan städningen börja!


4. Börja uppifrån och ner

Att vårstäda som ett proffs innebär att göra rätt sak i rätt ordning. Börja alltid uppifrån och ner, alltså damma av tak, hyllor och väggar innan du ger dig på bord, lister och golv. När du börjar uppifrån undviker du att städa samma område om och om igen och du kommer inte missa någon yta.


5. Fräscha till din sovplats

Som man bäddar får man ligga heter det och just därför är det viktigt att ta hand om sin säng och minst en gång per säsong tvätta kuddar och täcken för att hålla dem fräscha och fluffiga. Kanske är det också dags att uppdatera madrassen eller kuddarna för att få en behaglig och hälsosam miljö att sova i. Kom ihåg att vi på HomeMaid bäddar rent när vi storstädar hos dig.


6. Ta hjälp av en kompis eller ett städproffs

En ordentlig vårstädning kan ta mycket energi, så bjud in vänner och familj om du behöver hjälp eller kontakta oss så kan våra proffs ta hand om ditt hem och städa vårfint hos dig


7.  Sista små detaljerna 

Lägg ner tunga textilier och tjocka plädar i vinterlådan – de samlar mer damm och du kommer inte behöva lika tjocka filtar under de varmare månaderna.

8. Vårpynt ute och inne

Det är inte bara ditt hus eller lägenhet som behöver städas när vårsolen kikar fram. Du kan även behöva ge lite kärlek och göra det vårfint i trädgården

Pynta uteplatsen med växtlighet och färgglad inredning för att få en ombonad känsla.


9. Dags att njuta!

Nu när ditt hem är vädrat, putsat och doftar nystädat kan du slå dig ner och ta tid till att njuta av din vackra omgivning.