Börja med trädgårdsrensning

Vårt första tips är att börja med grunden. Gräsmatta, rabatter, buskar och träd behöver lite extra kärlek och omsorg från dig efter den kalla vintern.

 
Rensa rabatten

Att rensa rabatten i god tid underlättar ditt ogräsrensande för säsongen. Ta bort gamla växtrester och löv och fyll på med ko- eller trädgårdsgödsel för att förbättra jorden.


Ta hand om buskar och träd

Redan under vårvintern är det bra att beskära dina buskar och träd. Har du inte hunnit göra det när knopparna slagit ut är det faktiskt bättre att låta dem vara. Du kan också ge dem lite extra näring genom att jordförbättra och gödsla runt grenar och stam. Välj trädgårdsgödsel som innehåller alla de näringsämnen som dina växter behöver.


Behåll lite gammalt

Visste du att gamla löv och växtrester bildar fin näring till jorden om du låter det ligga kvar mellan buskar och perenner? Så samla ihop och släng det mesta av de gamla växtresterna, men lämna gärna kvar lite för att bidra till en mer näringsrik jord.


Ta hand om dina möbler

Trädgården handlar om så mycket mer än växtlighet och även dina möbler kan behöva omvårdnad. Om dina trädgårdsmöbler i trä ser sjaviga ut efter vintern kan du enkelt pigga upp dem med ättika, vatten och diskmedel. Glöm inte att alltid ge möblerna en ordentlig rengöring innan du oljar in dem!


tt frön i jord

När det kommer till odling är det oftast bra att börja i tid, men långt in på säsongen finns det frön som du kan sätta direkt i jord. Sockerärtor, bönor, spenat och morot är några lättodlade grönsaker som kan sås ute direkt som ger skörd på kort tid. Har du inget odlingsland eller rabatter kan du såklart plantera i krukor eller pallkragar!


Ge krukorna liv och nya plantor

En prunkande uteplats kräver inte supergröna fingrar. Du kan göra det enkelt för dig och bara placera ut härliga och lättskötta blommor i krukor, amplar och lådor. Bygg på höjden och bredden för att skapa en blomstrande oas.


Piffa till det sista!

Glöm inte att ge din trädgård en härlig inredningspersonlighet med lite extra omsorg och piff. Få verandan att kännas ombonad genom att placera ut kuddar, filtar och arbeta gärna med olika element, material och höjder när du väljer ut inredning, krukor och prydnadssaker.