Kvalster och dammsanering - rengöring på djupet

Vi hjälper dig att bli av med kvalster! Kvalster finns i alla hem och förblir i de flesta fall obemärkta.

Kontakta oss

Kvalster och dammsanering - rengöring på djupet

Vi hjälper dig att bli av med kvalster! Kvalster finns i alla hem och förblir i de flesta fall obemärkta. De gör ingen skada för de flesta av oss men för de som har kvalsterallergier kan vanligt förekommande smuts utgöra ett stort problem, varför det är viktigt att regelbundet göra en kvalstersanering. Med vår djuprengöring kan vi på HomeMaid hjälpa till att minimera mängden allergener, få bort kvalster och samtidigt ta bort annan smuts och oönskad doft.

Bli av med kvalster

Att helt sanera bort kvalster är inte möjligt men det går att göra mycket för att minimera mängden allergener de lämnar.

Kvalster trivs i första hand i varma, fuktiga miljöer. Det viktigaste man kan göra för att minska mängden kvalster i en bostad är att se till att det är torrt och välventilerat. Astma- och Allergiförbundet har goda riktlinjer för ventilationen i ett hem och hur man testar den.

Generellt ska luftvolymen bytas ut varannan timma och luftfuktigheten vintertid ska vara under 50 %, helst kring 35 %. Att tvätta sängkläder, textilier och tyget på stoppade möbler regelbundet i 60 grader hjälper också.

 

Rengöring på djupet med kvalstersanering

Utöver ovan nämnda åtgärder är det bra att djuprengöra soffor, sängar, mattor och andra stoppade möbler för att bli av med kvalster på ett adekvat sätt.

För detta finns speciella dammsugare med HEPA-filter eller vattenfiltrering och med kapacitet att på djupet avlägsna kvalsters restprodukter.

Vi på HomeMaid har så väl utrustning som specialtränad personal för kvalstersanering och djuprengöring av sängar, stoppade möbler och mattor. Sängen är hemmets mest använda möbel!

När sängar rengjorts från restprodukter och sängkläder tvättats finns särskilda kvalsterskydd att lägga i. Tillsammans med god ventilation, regelbunden tvätt av sängkläder och eventuell avfuktare räcker detta för att minska besvären hos de allra flesta.

Dock handlar det om att minimera nivåerna av allergener som kvalster skapar, att helt bli av med kvalster och dess allergiskapande element är inte möjligt i ett vanligt hem.

"Vill varmt rekommendera HomeMaid som bla städat sängar och mattor hos oss med sin kvalsterdammsugare. Skillnaden före och efter kvalstersaneringen är klart märkbar och särskilt värdefull eftersom vi har hund. Detta kommer vi göra om med lämpliga mellanrum."

Pris på kvalstersanering

Exakt pris på kvalstersanering eller djuprengöring av stoppade möbler och mattor beror på omfattningen.

Kontinentalsängar är exempelvis mer tidskrävande än vanliga resårbottnar, olika typer av mattor är olika känsliga och kräver därför olika grad av försiktighet vid rengöringen.

Av denna anledning ber vi dig att kontakta oss på HomeMaid för en exakt prisuppgift eller fylla i formuläret nedan så hör vi av oss till dig.

En kort film om djuprengöring:

Dina kontaktuppgifter