heroimage

HomeMaid: 25 år i renlighetens tjänst

Sedan 1997 har HomeMaids medarbetare hjälpt tusentals kunder med hemstädning, företagsstädning, fastighetsstäd, fönsterputs och mycket mer. För oss är det självklart att vår personal har kollektivavtal och justa villkor. Vårt mål är att leverera högsta kundnöjdhet och att vara branschens bästa arbetsgivare.

Birgitta Josefsson grundade HomeMaid på en enkel och tydlig idé: Att göra vardagen lättare för sina kunder. Det visade sig tidigt vara ett framgångskoncept. Redan efter tre år visade en riskkapitalist sin tro på HomeMaid och valde att satsa pengar i bolaget. Sedan dess, 2000, ligger huvudkontoret i Halmstad, men vi har också växt genom såväl nyetablering som förvärv och finns idag från Skåne i söder till Sundsvall i norr. Bolaget är börsnoterat sedan november 2005.

Justa villkor
Vi vet att det bästa arbetet utförs av nöjda, trygga medarbetare. Därför har all vår personal kollektivavtal och justa villkor. Som medlem och styrelseledamot i arbetsgivareorganisationen Almega har vi tecknade kollektivavtal med försäkringar, pensionsavtal och trygghet på arbetet. Det tycker vi är självklart – vi jobbar ju med renlighet, och det ska genomsyra hela bolaget. Tyvärr tar inte alla företag detta på lika stort allvar. Vårt mål är att vara branschens mest attraktiva arbetsgivare.

Miljöansvar
Och apropå renlighet: HomeMaid är ett företag som tar miljöfrågorna på allvar. Vi vet att som en av de större aktörerna i vår bransch kan vi verkligen göra skillnad, och vi går gärna ett steg längre än vad miljölagstiftningen kräver. Läs mer om det här! 

Högsta kundnöjdhet
Lika viktigt som nöjda medarbetare är att leverera branschens högsta kundnöjdhet. Där är vi en god bit på väg; regelbundna undersökningar visar på hög nöjdhet bland våra kunder. Den nivån jobbar vi dagligen för att höja ännu mer.

Vi nöjer oss inte förrän vi nått vårt mål: att bli det bolag som levererar högst kundnöjdhet och är den attraktivaste arbetsgivaren i branschen!

Några viktiga årtal i vår historia:

  • 1997: HomeMaid grundas i Kalmar och Göteborg
  • 2000: Investering från riskkapitalist
  • 2005: HomeMaid börsnoteras
  • 2006-2007: HomeMaid spelar en aktiv roll i RUT-reformen. Dåvarande centerledare Maud Olofsson och vår dåvarande VD lobbade kraftigt för RUT
  • 2007: Första RUT-reformen. Privatpersoner får nu göra avdrag för hushållsnära tjänster via deklarationen
  • 2009: Andra RUT-reformen. Möjlighet till direktavdrag på faktura. För
  • HomeMaid och övriga branschen leder det till en explosionsartad utveckling
  • 2009: HomeMaid köper tvättverksamheten Betjänten. Ny huvudägare (Pegital) gör entré i bolaget

Vi är med i kampen mot barncancer – det är vi stolta över!

Barn och cancer hör inte ihop. Gör som vi, stöd Barncancerfonden. Tillsammans håller vi cancer borta från barn!

RUT – så funkar det
Från den 1 juli 2009 gäller direktavdrag för hushållsnära tjänster. Det betyder att du bara betalar 50 procent av arbetskostnaden vid köptillfället. Du behöver varken fylla i blanketter eller kontakta Skatteverket – det fixar vi.

Läs mer

 

Presentkort som gör skillnad
Varför inte ge bort lite mer tid i vardagen till någon som du bryr dig om? Att få hjälp med städning eller fönsterputs kan betyda oerhört mycket. 

Här beställer du presentkort