heroimage
Mattrengöring Enköping
Mattrengöring - Vi hjälper dig med effektiv mattvätt
Kontakta oss

Mattrengöring Enköping

Rena mattor är en viktig del av ett rent hem. Vi kan hjälpa dig så väl med tvätt av mattor som underhåll och skötsel av heltäckningsmattor. Rätt vård genom mattvätt ger både ett bättre intryck av hemmet och längre livslängd för dina mattor. 

Alla mattor är inte skapade lika. En gammal trasmatta är ofta både tålig och billig medan en äkta matta kan vara såväl dyr som ömtålig. Men båda blir lika smutsiga med tiden. För den som har tillgång till en grovtvätt är det kanske inte så svårt att slänga in trasmattan i maskinen... men hur ska man egentligen tvätta en matta? Kan man köra den i maskin?

Det är svårt att ge generella råd om mattvätt. Vi på HomeMaid Enköping har nästan 20 års erfarenhet att luta oss mot - vi vet att det nästan alltid behövs en individuell bedömning. Men det finns ändå några saker som generellt sett är bra att tänka på: 

- Centrifugera eller torktumla aldrig en matta. Inte ens en trasmatta. De blir deformerade och det sliter onödigt på väven. 

- Om du hänger upp en matta för att torka, häng den i långsidan. Det förhindrar att mattan töjs ut. Det allra bästa är dock att både tvätta och torka mattor liggande.

- Ömtåliga tuftade mattor och silkesmattor är bäst att lämna in för tvätt. Om du är osäker på var du kan lämna in en matta är det oftast bäst att fråga försäljningsstället.

Mattrengöring på djupet i Enköping

Med tiden blir mattor dammiga och smutsiga. Det gör att rummet i övrigt blir svårstädat eftersom mattorna binder damm och lätt kan se lite tråkiga ut. Vi på HomeMaid Enköping har särskilda dammsugare med mekaniska munstycken som kan göra underverk för mattor. Förenklat kan man säga att de piskar mattan hundratals gånger - samtidigt som de dammsuger den. Resultatet är en matta som blir ren på djupet, fri från kvalster och damm. 

Djuprengöring av mattor är mycket effektivt för att avlägsna kvalster, damm, hår och alla slags torra partiklar, men det avlägsnar inte fläckar från mattan.

Anpassad mattvätt i Enköping

Om en matta blivit fläckad behöver den i regel tvättas för att avlägsna fläcken. Hur detta görs bäst beror både på mattans typ och fläckens natur. Ofta kan fläcken avlägsnas på plats med rätt medel och behandling, men vissa kombinationer av fläckar och material kan kräva att mattan forslas till ett tvätteri. Om du vill kan vi givetvis bistå även med detta.

Verkar allt det här krångligt kan du helt enkelt höra av dig till oss på HomeMaid så hjälper vi dig! 

Dina kontaktuppgifter

HomeMaid Välkommen till oss på HomeMaid i Enköping!
Telefon
0171-15 32 90
Öppettider
7-16.30 måndag-fredag

RUT – så funkar det
Från den 1 juli 2009 gäller direktavdrag för hushållsnära tjänster. Det betyder att du bara betalar 50 procent av arbetskostnaden vid köptillfället. Du behöver varken fylla i blanketter eller kontakta Skatteverket – det fixar vi.

Läs mer